Dinsdag 03 Julie 2018

Gebakte grenaldella tert

kors
150g botter
2 groot eiers
250ml versiersuiker
500ml koekmeel
3 ml fyn kaneel

vulsel 
250ml room
25ml mielieblom
125ml strooisuiker
110g grenadellamoes
6 eiergele
125ml amamdelsplinters

bolaag
110g grenadellamoes
12.5ml mielieblom

kors
meng botter en versiersuiker in voedselverwerker. Voeg eier by en meng goed voeg nou die meelblom en amandels en kaneel saam by meng om bal te vorm Haal uit en draai in kleefpastiek toe en sit in yskas vir 1 uur Rol uit en voer 'n 220mm tertbord uit en prik boom sit dan die tertpan in die yskas vir so 20 minute voorverhit die oond 200C bak vir 12 minute haal uit en laat afkoel.

vulsel
meng die room en die gernadellamoes en mieliblom verhit tot warm klits eiers en strooisuiker in boonste deel van dubbelkoker tot dit lig en skuimerig. klits warm roommrngelsel by roer oor itte tot dik gooi uit laat af koel strooi amandels in tertdop oor maar hou 'n paar eenkant vir versiering skep vlamengsel in tertdop.

bolaag
verhit die grenadellamoes en mielieblom tot begin verdik en skep bo op versier met res van die oor blede amandels bere in yskas tot met opdiening

Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking