Dinsdag 02 September 2014

Bestanddele:
180 g (300 ml) bruismeel
40 g (75 ml) volroommelkpoeier
15 ml bakpoeier
2 ml sout
15 ml suiker
1 eier
250 ml water
15 g (15 ml) botter of margarien, gesmelt
Metode:
1. Sif die bruismeel, melkpoeier, bakpoeier, sout en suiker saam.
2. Klits die eier effens en meng met die water en botter of margarien.
3. Voeg die vloeistof by die meelmengsel en klop dit tot glad.
4. Smeer ‘n braaipan en verhit dit oor matige hitte (die braaipan moenie te warm word nie, want dan gaan die plaatkoekies te gou verbruin en nie deurbak nie).
5. Giet sowat 100 ml van die beslag in die pan en bak tot borrelrig bo en goudbruin onder (halveer die hoeveelheid beslag as jy 12 kleiner plaatkoekies wil bak). Keer dit met ‘n eierspaan om en bak die ander kant ook tot goudbruin.
Plaatkoekies Foto: perfectpancake.info (Charles Gold/CORBIS)

Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking