Dinsdag 02 September 2014

Suurlemoentert

Genoeg vir 6
• 1 x 500 g-rol broskorsdeeg
• 125 ml suurlemoensap (sowat 5 suurlemoene)
• 190 ml room
• 3 eiers
• 160 g (190 ml) strooisuiker
• gerasperde skil van 1 suurlemoen
Verhit oond tot 160 °C. Voer ’n ronde losboom-tertpan van 20 cm in deursnee met broskors uit. Bak blind vir 10 minute of tot kors begin verkleur – sien wenk. Haal uit oond en laat afkoel.
Meng suurlemoensap, room, eiers, strooisuiker en skil. Gooi mengsel in tertkors en plaas in warm oond. Bak 25 – 35 minute of tot net gestol. Laat afkoel in yskas tot yskoud. Sprinkel dun lagie strooisuiker oor en brand bruin met kombuisvlam of verbruin onder roosterelement
Foto's deur Donna Lewis

Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking