Maandag 02 Februarie 2015


AMARULA KOEK POEDING

Picture
AMARULA KOEK POEDING
60 ml Kakao
125 ml kookwater
3 eiers
220 ml suiker
60 ml olie
250 ml koekmeel
10 ml bakpoeier
2 ml sout
STROOP
200 ml suiker
250 ml water
60 ml Amarula-likeur
1 blik karamelkondensmelk
Styf geklopte room vir versiering
 Flake-sjokolade
Stel oond op 180°C
BESLAG:Meng kakao met  kookwater en laat dit afkoel.
Klits eiers, suiker en olie saam, voeg koue  kakaomengsel by en meng deeglik.
Sif res van droë bestanddele by en meng  goed.
Skep in 22 cm x 30 cm-pan en bak ongeveer 20 min. Of tot toetspen  skoon uitkom.
STROOP:
Kook suiker en water  saam vir 5 minute en verwyder van stoof en voeg Amarula by.
Roer goed. 
Prik koek met 'n vurk sodra dit uit die oond kom en gooi warm stroop oor.Versier:1.
Laat goed koud word, verwyder uit pan, smeer karamelkondensmelk en styf geklopte room oor.
Versier met Flake indien verkies (nie Pepperment Crisp nie, want dit belemmer  die smaak).
Dis 'n heerlike klam koek wat lekker klam bly.
Bron: Rens
Plasing: Henriette Wessels  / WATERTAND RESEPTE VIR OUD EN JONK 

Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking