BASIESE SJOKOLADE OF WIT KOEK
SJOKOLADE OF WITKOEK
Hierdie koek is heerlik, ek bak geen ander koek nie.
4 eier
1½ k suiker
klits goed saam vir 10 min.( dit moet skuimerig geklits word)
VOEG BY:
2 koppies Self Raising(gesif),
3 teelepels bakpoeier
bietjie sout
Meng goed deur
KOOK SAAM:
4 eetlepels kakao
1½ koppie water
8 eetlepels kookolie
Voeg lou vloeistof by beslag en meng deur.
Bak by 180*C vir ongeveer 30-35 min. ( Dit is twee koekpanne of plaatkoek beslag)
WITKOEK
Los kakao uit en voeg net een koppie water by
LEMOENKOEK:
½ botteljie lemoen essens
Wenk: Voeg die bakpoeier heel laaste by, dan rys jou koek beter.
Hoe langer die koek staan hoe klamer word dit. Ek voeg ook ½ teelepel karamel geursel by die beslag.
Bron:Tiana Botes
Plasing & Foto: Tiana Botes / WATERTAND RESEPTE VIR OUD EN JONK
Hierdie koek is heerlik, ek bak geen ander koek nie.
4 eier
1½ k suiker
klits goed saam vir 10 min.( dit moet skuimerig geklits word)
VOEG BY:
2 koppies Self Raising(gesif),
3 teelepels bakpoeier
bietjie sout
Meng goed deur
KOOK SAAM:
4 eetlepels kakao
1½ koppie water
8 eetlepels kookolie
Voeg lou vloeistof by beslag en meng deur.
Bak by 180*C vir ongeveer 30-35 min. ( Dit is twee koekpanne of plaatkoek beslag)
WITKOEK
Los kakao uit en voeg net een koppie water by
LEMOENKOEK:
½ botteljie lemoen essens
Wenk: Voeg die bakpoeier heel laaste by, dan rys jou koek beter.
Hoe langer die koek staan hoe klamer word dit. Ek voeg ook ½ teelepel karamel geursel by die beslag.
Bron:Tiana Botes
Plasing & Foto: Tiana Botes / WATERTAND RESEPTE VIR OUD EN JONK
Geen opmerkings nie:
Plaas 'n opmerking