Maandag 02 Februarie 2015


7772344.jpg
SJOKOLADE EN GUINNESS KOEK
SJOKOLADE EN GUINNESS KOEK 

Lekker klam en ryk.
(8 – 10 Porsies)
1 x 440 ml Guinness-bier
460 g (500 ml) botter
375 ml kakao560 g (1000 ml) koekmeel
420 g (500 ml) strooisuiker
15 ml bakpoeier
5 ml sout
4 eiers
190 ml suurroom
VERSIERSEL:
125 ml room
200 g donkersjokolade, grofgekap
2 x 220 g-houer roomkaas, liggies geklits
METODE:
Verhit oond tot 180 °C. Plaas bier, botter en kakao in middelslag- pot.
Bring tot net onder kookpunt oor lae hitte. Roer tot botter gesmelt is.
Sif meel, strooisuiker, bakpoeier en sout saam in middelslag-mengbak.
Klits eiers en room by biermengsel. Voeg mengsel by droë bestanddele en meng tot gladde beslag.
Verdeel tussen 3 x 20 cm-losboom-koekpanne, wat met kleefwerende kossproei gespuit is.
Bak 35 – 40 minute of tot ’n toetspen skoon uitkom. Keer uit op afkoelrak.
Laat heeltemal afkoel. Sny koeklae se bokante met skerp mes gelyk.
VERSIERSEL:
Bring room tot kookpunt en gooi oor sjokolade.
Roer tot glad. Plaas eerste laag koek op opdienbord en smeer 1/3 van roomkaas oor.
Herhaal met res van koeklae en roomkaas. Gooi sjokoladesous oor en laat stol. Sit voor.

Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking