Maandag 02 Februarie 2015

BLACK FOREST KOEK 
BABA SE BLACK FOREST KOEK 
KOEK

125 ml kakao
250 ml kookwater
4 groot eiers (geskei)
375 ml strooi suiker
125 ml kookolie
5 ml vanielje geursel
450 ml koekmeelblom (ongesif afgemeet)
15 ml bakpoeier
2 ml sout
METODE:
Voorverhit oond tot 180° c.
Smeer 2 ronde of vierkantige koekpanne
Meng kakao en warm water tot opgelos
Laat afkoel
Klits eiergele en strooisuiker saam tot liggeel en sponsagtig
Roer kakao mengsel, kookolie en vanielje by eiermengsel
Sif droё bestandele saam en roer by
Klits eierwitte net tot styf en vou in deeg met metaal lepel giet in koekpanne.
Bak vir 25 – 30 min op middelrak tot gaar.
VULSEL:
1 middelslag groote bottel marachino kersies
500 ml vars room
50 ml strooisuiker
75 g sjokolade (gerasper of gevlok)
VERSIERING
Sny elke koek met gare draad deur sodat jy 4 lae het
Sprinkel 40 ml kersie sous oor elke laag koek voor jy die room opsmeer.
Klits room en strooisuiker styf en smeer dik oor 1ste laag koek.
Snipper kersies op room en plaas volgende laag koek op. Herhaal die proses tot al vier lae koek gestapel is.
Smeer room op boonste deel en garneer ruim met heel of halwe kersies en gerasperde sjokolade.
Bron: Dalene Brits / LR
Plasing: Henriette Wessels / WATERTAND RESEPTE VIR OUD EN JONK 

Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking