Maandag 02 Februarie 2015


SJOKOLADE MOUSSE KOEK

Picture
SJOKOLADE MOUSSE KOEK
KOEKBESLAG:
500 ml koekmeel
375 ml suiker
20 ml bakpoeier
60 ml kakao
1 ml sout
4 eiers geskei en wit styfgeklits
275 ml olie
5 ml vanilla ess.
275 ml kookwater 
METODE:

Berei 2 x 20 cm koekpanne Sif meel,suiker,bakpoeier,sout,kakao saam Klits eierwitte tot styf
Klits eiergele,olie en ess saam en voeg by meel bestandele met Kookwater en meng goed Vou eierwitte in mengsel
Bak 25 tot 30 minute teen 180 C Wanneer koud sny koeklae in helfteVULSEL:
20 g gelatien
125 ml water
125 ml suiker
375 g blik caramel treat
250 ml vars room
250 ml Ideal melk verkoel vir 24 uur tot yskoud , dan klits dit dubbel die volume 
METODE:

Week gelatien in water oor bak met kookwater tot gesmelt en laat afkoel
Meng suiker in Klits vars room tot styf Klits ideal melk tot styf
Klits caramel treat tot glad Meng nou alles saam
Laat amper stol en smeer tussen koeklae
GANACHE:

versier met ganache
300 g donker sjokolade
250 ml vars room 
METODE:

Breek sjokolade in stukkies en smelt oor warm water
Roer room in tot glad
Laat effens afkoel en gooi bo-oor koek

Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking