Maandag 02 Februarie 2015

MIKROGOLF SJOKOLADE KOEK MET GEHEIME VULSELMIKROGOLF SJOKOLADE KOEK MET GEHEIME VULSEL
1 koppie gesifte koekmeel
1 koppie strooisuiker
12.5ml bakpoeier
2 ml sout
Meng bogenoemde bestandele.
Klits 3 eiers tot sponserig.
Voeg 80ml kookolie in dun straaltjie by eiers terwyl menger op hoë spoed klits. Voeg 75 ml kakao by.
Klits nou 1 teelepel hoogvol sterk koffie by 1 koppie kookwater en voeg by kakao , eier en olie en klits als tot skuimerig.
Voeg nou die droë bestandele by die nat terwyl met menger geklits word tot net gemeng en glad.. Moenie te veel klits .. Die bakpoeier gaan platval. Gooi in bespuite ringkoek pan (sulicon soort werk heerlik.. Maar moet die diep een wees)
Bak vir 6 minute op hoog in milrogolf.
Keer dadelik na gaar uit op bord en plaas die ring weer terug oor die warm koek. Die koek stoom homself nou heerlik klam. Laat afkoel voor pan verwyder word.
MAAK INTUSSEN DIE GEHEIME SOUS
(baie ryk) nie vir sensitiewe eters nie!!
2 koppies room
Halwe koppie botter
Meng 1 koppie suiker met 100ml maizena en 100ml kakao.
Meng die room by en plaas botter by bogenoemde..gebruik n diep mikrogolf bak.
Kook die mengsel vir ongeveer 10 minute en roer na byna elke minuut tot lekker dik, blink en die whisk spore maak..
Gooi net so warm oor die koek. Ek vul die gaaitjie ook met die mengsel.
Strooi biki kakao oor koek en bedien..
Die vulsel stol oor die koek.. Werk maar vinnig.. Kan ook vir gewone skokoladekoek gebruik word.

Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking