Maandag 02 Februarie 2015


KARRINGMELK SJOKOLADE KOEK

Picture
KARRINGMELK SJOKOLADE KOEK 
250 ml suiker
60 ml sagte botter
3 ml vanieljegeursel
3 eiers
375 ml koekmeel
80 ml kakao
15 ml bakpoeier
3 ml sout
125 ml karringmelk
80 ml water
METODE: 
Voorverhit oond tot 170 °C en smeer ’n koekpan van 24 cm. Klits suiker en botter saam tot lig en donsig. Voeg vanieljegeursel en eiers by en klits goed. Voeg droë bestanddele by en roer een of twee keer. Meng karringmelk en water en voeg by.
Klits tot glad en giet in pan. Versprei egalig en bak vir 35-40 minute, tot gaar. Laat vir 10 minute in pan afkoel en keer dan op ’n draadrak uit. Versier met sjokoladebotterversiersel, karamelkondensmelk of Nutella (sjokoladehaselneutsmeer).
Lewer 12 porsies.
Wenk: Om jou eie karringmelk te maak, meng 125 ml vars melk met 15 ml suurlemoensap of asyn. Laat staan vir ’n rukkie, tot dik, en gebruik.
Bron: Landbouweekblad
Plasing: Joey Kruger / WATERTAND RESEPTE VIR OUD EN JONK 

Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking